Folk i prosjektet.

De som er invitert til å bidra inn i “100 GLADE dager” brenner for at alle barn skal ha mulighet til å oppleve kunst og kultur uavhengig av levekår. De involverte har også unik kompetanse tilknyttet kunstopplevelser og forskning i barnehagefeltet. Vi presenterer her de mest sentrale medvirkende som skal være med å utvikle dette begeistringsprosjektet.


Nils Christian Fossdal kunstner

Nils Christian Fossdal er initiativtaker til- og leder i Elefantteateret. Han er kunstnerisk leder for «100 GLADE dager», men også knyttet til både konserter og forestillinger som utøver. Nils Christian Fossdal er utdannet fra blant annet fra Statens Operahøgskole og han turnerer i Europa, Asia og USA med forestillinger i regi av dybwikdans.

Foto Tord F Paulsen

Tine Suman Hodne kunstner

Tine Suman Hodne skal sammen med Nils Christian Fossdal arbeide med musikkaktiviteter i prosjektet. Hun er utdannet sanger og musikk og helsearbeider, blant annet fra Norges Musikkhøgskole. Tine brenner for musikkglede og i dette prosjektet vil hun lære barn og voksne at musikk handler om følelser, kommunikasjon og frihet.

Tine Suman Hodne har i en årrekke arbeidet med musikkaktiviteter for babyer og små barn i regionen, hun er også tilknyttet «The Lullaby Project» i Elefantteateret.

Foto: Kristin Wallem Dahl

Kirsten Halle forsker

Kirsten Halle er dosent i musikk ved UiS, Institutt for barnehagelærerutdanning. Hun har erfaring som sanger i flere prosjekter for barn, blant annet «Galen i halen» som hun deltok i sammen med Nils Christian Fossdal.

Kirsten Halle er involvert i flere forskningsprosjekter. Hun er interessert i en utvidet forståelse av musikalitetsbegrepet når hun undersøker hvordan barn og ansatte kommuniserer og uttrykker seg i kunstneriske og estetiske praksiser.   

Foto: Elisabeth Tønnesen

Svanaug Lunde forsker

Svanaug Lunde er ansatt som førstelektor i pedagogikk, ved Læringsmiljøsenteret, UiS. Hun har lang erfaring fra barnehagefeltet. Svanaug Lunde deltar i flere nasjonale satsinger, hun leder utdanninger, er veileder og har laget en rekke pedagogiske nettressurser og fagbøker. 

Hennes engasjement og faglige arbeid er knyttet til hvordan det går an å fremme begeistring, livsglede og livsmestring i barnehagen. Hun er opptatt av hvordan felles estetiske og musikalske opplevelser og det å skape noe sammen, styrker positive følelser og opplevelse av tilhørighet. 

Foto: Elisabeth Tønnesen

Siri Dybwik kunstner

Siri Dybwik leder dybwikdans som er co-produsent og leverandør av flere forestillinger til «100 GLADE dager». Hun driver Elefantteateret sammen med Nils Christian Fossdal. Siri Dybwik jobber også som professor ved Fakultet for utøvende kunstfag ved UiS og vil også delta i undersøkelser knyttet til dette prosjektet.

Siri Dybwik brenner for at ALLE barn skal få oppleve kunst og kultur, uavhengig av levekår og hun gleder seg til å møte mange barnehagebarn i dette prosjektet. 

Foto: Øyvind Nesvåg

Merete Jonvik forsker

Merete Jonvik er sosialantropolog og sosiolog med en doktorgrad i sosiologi fra Universitetet i Stavanger (2015). Jonvik jobber som førsteamanuensis i sosiologi ved Institutt for medie- og samfunnsfag ved Universitetet i Stavanger og underviser i tema som sosial ulikhet og materiell kultur. Hun forsker innenfor kunst- og kultursosiologi for eksempel på barns opplevelser av Den kulturelle skolesekken deltagelse og involvering og på samtidskunst. Jonvik har sammen med Eivind Røssaak Hanne Hammer Stien og Arnhild Sunnanå gitt ut boken Kunst som deling delingens kunst (2020) om kunstneriske og kuratoriske praksiser i samtidskunstfeltet i Norge Samarbeid mellom små og store vesen (2021) sammen med Hans Edward Hammonds og rapporten Infrastrukturelle undersøkingar. Ein rapport om Atelier Kunstnerforbundet som var ei ekstern evaluering av atelier- og utviklingsprogrammet Atelier Kunstnerforbundet. Tilknyttet Elefantteateret er hun interessert i kunst- og kulturaktørers roller i nærmiljøet involverende strategier i kunstproduksjon og kunstformidling for de aller minste

Rådgivende arbeidsgruppe

“100 GLADE dager” har i tillegg knyttet til seg en rådgivende arbeidsgruppe bestående av internasjonale fagpersoner som skal støtte prosjektets utvikling i tiden fremover.

Elin Reikerås, professor i pedagogikk og leder av FILIORUM:  

Liz Moran, leder av community-prosjektet PLAYGROUND i Kent, England:

Karen Dalevoll, leder av Den kulturelle bæremeisen i Porsgrunn kommune: